pollux

pollux

Rubriek: Ei pasteuriseren
Artikelcode:  p60
Prijs op aanvraag

Pollux ™: voedselveiligheid en perfecte zachte ontbijteieren

Om verse eieren volledig uit de keuken te verbannen vanwege het salmonella-risico - hoeft dit vandaag niet meer het geval te zijn. Het Pollux-apparaat bestaat sinds 2002 en bevat de gepatenteerde technologie met dezelfde naam, Polluxing, waarvan bewezen is dat het eieren salmonella-vrij maakt. Deze technologie wordt niet alleen gewaardeerd in de klassieke zorg- of hotelsector, maar ook in horecagelegenheden, cafés en kantines.

De Pollux garandeert de gebruiker optimale voedselveiligheid met automatische HACCP-documentatie en maakt het gebruik van het goedkope eivoer mogelijk en daarmee besparingen in het gebruik van goederen. Iedereen die de eieren vervuilt, kan veilig kopen bij de lokale eierleverancier en heeft dus een verifieerbare productkwaliteit.

Verdere voordelen zijn de eenvoudige bediening van het apparaat en de hoge productkwaliteit in termen van duurzame actie met een water- en energiebesparende functie.

• Polluxing : de internationaal gecertificeerde technologie in het Pollux-apparaat, die door Duitse autoriteiten is gecontroleerd, is gebaseerd op een processorgestuurd stoomproces met natuurlijke waterdamp, dat wil zeggen zonder chemicaliën of straling. Hierdoor blijven de voedingsstoffen en de consistentie van de eieren behouden. Dit betekent dat eiwitten en eigeel nog steeds kunnen worden gescheiden en niet zijn gestremd.

• Gebruik van het gepolludeerde ei : omdat de oorspronkelijke consistentie van het ei behouden blijft, kunnen de gepolludeerde eieren worden gebruikt als elk rauw ei. Dit opent een breed scala aan mogelijkheden voor de keuken: legeren van soepen, sauzen maken, desserts en drankjes bereiden met rauwe eieren, maar ook gebakken eieren en zelfs de meestal besmette wilde eieren hoeven niet meer doorgekookt te worden.

• Eieren koken : zelfs het klassieke zachte ontbijtei kan veilig worden bereid in de Pollux. Met slechts één druk op de knop kunt u een van de nauwkeurig gedefinieerde kookniveaus selecteren. Omdat polluxing en koken automatisch worden gecombineerd, krijg je een dagelijks reproduceerbare standaard voor veilige, zachte ontbijteieren. In de Pollux kun je de zachte eieren urenlang warm houden. Overgebleven zachte eieren van de vorige dag kunnen ook worden geregenereerd en zijn van identieke kwaliteit.

• Stomen : iedereen die volledig gebruik maakt van de Pollux-technologie, gebruikt ook stoomtechnologie die absoluut nauwkeurig is, van regeneratie tot de productie van terrines tot moleculaire gerechten of op het gebied van ouderenzorg, ook voor de bereiding van speciale diëten voor patiënten met slikproblemen.

• Gebruik : de gebruikers ontvangen gedetailleerde instructies en leren hoe gemakkelijk het is om te gebruiken, zodat de Pollux in de ontbijtruimte het personeelsbestand vermindert.



Molenaar Food Finish - Citrocasa
Bedrijvenweg 27 7442CX  Nijverdal
Telefoon: 0548-619036  Mobiel: 06-51349371